elo-logo-neg-402px

- Skapelsen av stor smak

En Liten Øl

Sør-vest i Norge ligger frodige Sunnhordland, et kystområde skapt til et unikt geologisk mangfold av bergarter og mineraler, formet med tiden til naturlig skjønnhet av is, vann og vær. Her nyter hardt arbeidende folk sin velfortjente fritid med god mat og drikke.

Fra Port Steingard i Fitjar, vest i Sunnhordland, skapes store smaksopplevelser fra Håndbryggeriet En liten øl. Vårt velsmakende øl skapes av førsteklasses naturlige råvarer og godt håndtverk, ved riktige temperaturer og over nødvendig tid.

Våre øltyper

_-ELØ-BOTTLE_for-web_MARMOR

MARMOR

GYLLEN PILSNER

MARMOR er en filtrert lys lager i klasse D med bitterhet 18 IBU og alkoholstyrke under 4,7 %. Dette er et sommerpreget øl med lav bitterhet og markant aroma fra saaz-humlen.

GYLLEN PILSNER er vårt første øl og en av våre bestselgere.

_-ELØ-BOTTLE_for-web_KIS

KIS

LYS ALE

KIS er en ufiltrert pale ale i klasse D med alkoholprosent på 4,7 %. Ølet er brygget på bygg- og hvetemalt og humletypene Sorachi Ace, Mosaic og Simcoe er brukt. Bitterheten er 32 IBU.

LYS ALE er vår andre øltype. Dette ølet fikk prisen ‘Best norwegian produced beer’ stemt frem av publikum på Bergen Whisky & Beer Festival 2017.

_-ELØ-BOTTLE_for-webpage_on-BLACK-GRANITT18

GRANITT

DUNKEL BAYER

GRANITT er en rund og behagelig lagerøl, med inspirasjon fra den tyske ølstilen Münchener Dunkel, populært kallet Bayer på norsk.

Den er brun og kobberrød i farge, med et delikat smaksbilde balansert mellom maltfylde og humlebitterhet, og med et hint av karamell

GRANITT er en filtrert mørk bayerinspirert lager i klasse D med alkoholprosent 4,7 %. Dyp brun i farge, svakt karamellpreget smak og avbalansert bitterhet på 20 IBU.

MØRK LAGER er brygget på byggmalt med humletyper Hallertau, Slovenian Golding og Saaz. Det er vårt tredje øl.

_-ELØ-BOTTLE_for-web_GABBRO

GABBRO

LUN PORTER

GABBRO er en fyldig ale, mørkebrun, på grensen til svart i farge og med en god kremet skumtopp. Ølet er fruktig, med god bitterhet, og har et røstet preg med hint av sjokolade og kaffe.

 

LUN PORTER ble lansert på Bergen Ølfestival, september 2017.

 

_-ELØ-BOTTLE_for-web_GRØNNSTEIN

GRØNNSTEIN

FRUKTIG IPA

GRØNNSTEIN er et øl med mye smak, fin fylde og ren bitterhet, som gjør seg godt til kraftige og fete kjøttretter. Her er det brukt masse god humle som gjør ølet både fruktig og bittert, selvfølgelig godt balansert med sødmen fra karamellmalten.

_-ELØ-BOTTLE_for-web-GULL

GULL

SUNHORDLAND PILSNER

GULL er en dristig pilsner som vi har tilsatt en solid mengdegode amerikanske humler. I maltbasen har vi bruktmais for å gjøre ølet enda lettere og lyst på farge. Resultatet er et lett og smaksrikt øl med mye friskaroma av sitrus, mango, aprikos og andre tropiskefrukter, avrundet med en fin søthet fra malten.

_-ELØ-BOTTLE_for-web_KRÅKESØLV

KRÅKESØLV

ALKOHOLFRI

KRÅKESØLV er vårt alkoholfrie bidrag. Det friske gode alternativet til typisk lyse, alkoholholdige ølsorter.

Et alkoholfritt øl med fin humlearoma og behagelig sødme. Passer til de fleste matretter.

_-ELØ-BOTTLE_for-web_STEINBOKK-JASPIS

JASPIS

STEINBOKK

JASPIS er et kraftig og smaksrikt undergjæret bokkøl, en ‘dobbel-bokk’. Ølet har mye restsødme fra den tyske malten og er komplekst, fyldig men samtidig lett å drikke. Bokkøl passer godt til søt mat og desserter.

_-ELØ-BOTTLE_for-webpage_on-BLACK-GLIMMER18

GLIMMER

EXTRA SPECIAL ALE

GLIMMER er en frisk og velbalansert engelsk bitter med masse god smak og aroma. Ølet har dyp gyllen kobberfarge, og er ikke så bitter som navnet skulle tilsi. I en verden full av IPA er det godt å roe seg ned med en ESB og nyte de gode smakene fra denne engelske klassikeren.

_-ELØ-BOTTLE_for-webpage_on-BLACK-SKAPØL18

HAAHEIM GAARD SKAPØL

AMERICAN BLOND ALE

SKAPØL er en nydelig amerikansk blonde, som vi har utviklet sammen med Haaheim Gaard på Tysnes. Ølet er lyst, friskt og lett syrlig, og har masse god aroma av sitrusfrukter fra de amerikanske humlene som er brukt_-ELØ-BOTTLE_for-webpage_on-BLACK-RYOLITT18

RYOLITT

BELGIAN DARK STRONG

RYOLITT er bryggerimesterens favoritt-juleøl ! Ølet ble brygget tidlig i 2018 for å gi det tilstrekkelig lagring. En god dose hjemmelaget mørk kandissirup er tilsatt under koking, sammen med appelsinskall og korianderfrø. Dette har gitt et øl med mange dimensjoner av smaker og dufter, som bare blir bedre med lagring._-ELØ-BOTTLE_for-web_KRYSTALL

KRYSTALL

GLITRENDE JULEØL

KRYSTALL er en delikat juleøl, mørk i fargen, med toner av karamell og toffee som spiller i harmoni med et litt fruktig og lett krydret preg fra edelhumlen.

Den skal nytes til kos i godt lag, til julemat eller ved peisen._-ELØ-BOTTLE_for-web_RUBIN

RUBIN

JULEBOKK

RUBIN er et kraftig og smaksrikt undergjæret bokkøl, en ‘dobbel-bokk’. Ølet har mye restsødme fra den tyske malten og er komplekst, fyldig men samtidig lett å drikke. Bokkøl hører med nå i høytidene, og varmer godt på kalde vinterkvelder.

_-ELØ-BOTTLE_for-webpage_on-BLACK-SAFIR18

SAFIR

JULEBRYGG

SAFIR er et mørkt, undergjæret bokkøl,perfekt som kveldskos i den travle førkulstiden. Ølet fremstår som fyldig, samtidig som det er behagelig og lettdrikkelig. Det er brygget etter tyske tradisjoner, og har et maltfyldig preg, med smaker av karamell, nøtter, kaffe og knekk

Spesialøl

I tillegg til det faste basisutvalget for butikk, pol, pub og restaurant så produserer vi også spesialøl for sesong og høytider. Dette kan også være egne typer til festivaler og spesielle serveringssteder.

Helt særegne oppskrifter kan utvikles med unike navn og etiketter, gjerne på dialekt, men det kan også velges fra basisutvalget og preges med egen etikett. Alle våre øl kan tappes både på flasker og fat.

Øl til mat

Øl og mat skal komplettere hverandre.

Når øl og mat kombineres, er målet å skape en balanse mellom maten og ølet. I øl er det normalt ikke syre eller tanniner, derfor er det enklere å kombinere øl med mat enn vin. Mange syrlige og en del salte retter går svært dårlig sammen med vin, men det finnes øl som passer til all slags mat. Dette favner om alt fra kjøtt- og fiskeretter, til kaker og desserter.

Vi ønsker å fremheve lokalprodusert mat i kombinasjon med øl, servert i kafeen tilknyttet bryggeriet. Her vil vi også gjerne overaske litt. Skal det for eksempel være vanilje-is med bacon servert sammen med en fyldig stout til dessert? Alt sammen selvsagt lokalprodusert.

Om oss

ELØ ble stiftet i november 2015, og ligger i Fitjar kommune på vestlandet. Navnet ‘En Liten Øl’ hentyder til alle de gode anledninger det passer med ‘en liten øl’.

På bryggekanten i det unike hytteområdet Port Steingard på Kråko, ligger det nye signalbygget som ble ferdigstilt i mars 2017. Sammen med kafeen tilknyttet bryggeriet er dette et opplevelsessenter for øl-entusiaster og andre med interesse for lokal mat og øl. Storslagen kystnatur og spennende arkitektur gir inspirasjon både til bryggere og besøkende.

Ølutsalg

Det er eget ølutsalg i bryggeriet på Kråko. Her selges alle øltyper i butikkstyrke, i tillegg til kasser, glass og diverse andre varer.

Følgende åpningstider er gjeldende for bryggeriutsalget
(Eget oppslag på døren om eventuelle forbehold):

Mandag-Torsdag: 09:00-16:00
Fredag: 09:00-18:00
Lørdag: 12:00-15:00

Våre øl er også tilgjengelig hos de store butikk-kjedene, og totalt ca. 100 butikker på vestlandet. Vi har distribusjonsavtale med ASKO og Vinhuset som leverer til butikker som måtte mangle alle, eller noen av sortene. De andre kjedene har vi samarbeidsavtale med, og leverer direkte lokalt.

Flere barer og restauranter i Sunnhordland, Bergen og Haugalandet har også ELØ tilgjengelig.

Kontakt oss